B E OPLEIDING
Losse les. 55,- euro per uur
Losse les 100,- euro per twee uur

Korte dagcursus
€460,00
* Een ochtend oefenen, begin van de middag examen
* CBR praktijkexamen

Lange dagcursus
€560,-
* Twee dagdelen oefenen, eind van de middag examen
* CBR praktijkexamen

Over het B-rijbewijs

Met een B rijbewijs mag u een aanhangwagen of oplegger tot maximaal 750kg achter uw auto voorttrekken.
Daarnaast geldt dat u een aanhangwagen of oplegger met een gewicht van meer dan 750kg achter uw auto mag voorttrekken. Mits het gewicht van beide voertuigen samen (trekkend voertuig + aanhangwagen of oplegger) niet meer bedraagt dan 3500kg. De aanhangwagen of oplegger mag WEL meer wegen dan de ledige massa van het trekkende voertuig. Uit het kentekenbewijs van het trekkende voertuig moet dan wel blijken dat deze een dergelijk zware aanhangwagen of oplegger mag trekken.

Over B+ (code 96)

De nieuwe rijbewijscategorie B+ (code 96) geldt voor personenauto’s met een aanhangwagen zwaarder dan 750 kilogram (kg) en een totaalgewicht tussen de 3.500 kg en 4.250 kg. Omdat Nederland slechts één vorm kent van het aanhangwagen praktijkexamen heeft de kandidaat na een positieve uitslag bij het gemeentehuis de keuze: Het beperktere B+ (code 96) rijbewijs of het volledige BE rijbewijs. Het is natuurlijk verstandig altijd voor de volledige BE variant te kiezen.

Over het BE-rijbewijs
Uit voorstaande blijkt dat als uw combinatie van auto (trekkend voertuig) + aanhanger of oplegger meer weegt als 3500kg u een rijbewijs BE nodig heeft.

Bij autorijschool Eddy Graver kunt u in 1 dag uw BE rijbewijs halen! Je kunt ook kiezen voor 2 dagdelen!

Maak nu een afspraak ; 06-53771029

 

Wat moet ik doen voor het BE rijbewijs?

Om in het bezit van dit rijbewijs te komen hoeft u alleen een praktijkexamen af te leggen. Voor uw BE (aanhangwagen) rijbewijs hoeft u dus niet opnieuw theorie te volgen.
Voordat u op examen gaat kunt u via de rijschool lessen volgen voor dit rijbewijs. U kunt kiezen om losse lessen te volgen of u kunt kiezen voor onze dagopleidingen.

Het Praktijkexamen

Het praktijkexamen voor de aanhangwagen (bij de personenauto) duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf. De examinator stelt een aantal vragen over de kentekenbewijzen van de auto en de aanhangwagen. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest. Vervolgens vraagt de examinator om de aanhangwagen aan te koppelen, gevolgd door een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto.

Dan begint het rijden.

De examinator let onder meer op:

✔ Beheersing van de combinatie auto en aanhangwagen
✔ Veilig en zelfstandig
✔ Kijkgedrag
✔ Voorrang verlenen
✔ Inhalen
✔ In- en uitvoegen
✔ Rijden op kruispunten en rotondes
✔ Bijzondere verrichtingen
✔ Voldoende rekening houden met andere weggebruikers.

Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag. Als je bent geslaagd, wordt de Verklaring van Rijvaardigheid en de Verklaring van Geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register (CRB). De registratie van de Verklaring van Rijvaardigheid is een half jaar geldig.

Meenemen naar het examen aanhangwagen
✔ Oproepkaart
✔ Een geldig Nederlands autorijbewijs of EU-rijbewijs