E achter B

Waar heb ik E achter B voor nodig?

Of je nu een lichte aanhangwagen wilt trekken met je B-rijbewijs, de flexibiliteit van de B+ categorie nodig hebt voor zwaardere lasten tot 4.250 kg, of het volledige BE-rijbewijs ambieert voor nog zwaardere combinaties

wij bieden de informatie en training die je nodig hebt.

Wat moet ik doen voor m'n E achter B rijbewijs?

Om het BE-rijbewijs te behalen, is alleen een praktijkexamen vereist, zonder de noodzaak voor extra theorielessen. Je kunt kiezen voor losse lessen of onze efficiënte dagopleidingen via de rijschool om je optimaal voor te bereiden op dit examen.

Pakketten

E achter B Plus

6 lesuren
Praktijkexamen
€599,-

E achter Basis

3 lesuren
Praktijkexamen
€444,-

E achter B kort

Extra korte dagcursus
Examen in de ochtend
€485,-

E achter B lang

Dagcursus
Examen in de middag
€599,-

Wat is belangrijk?

Er zijn een aantal dingen waar de examinator op let bij het examen.

Dit gaat over het vermogen om de auto en de aanhangwagen als één geheel te besturen, met aandacht voor stabiliteit, het maken van bochten en het correct reageren op verkeerssituaties.

Dit benadrukt het belang van het kunnen rijden zonder hulp, met een proactieve benadering van veiligheid en risicobeheersing tijdens het rijden.

Dit verwijst naar het constant scannen van de omgeving, het gebruiken van spiegels en het over de schouder kijken om bewust te zijn van andere weggebruikers en mogelijke gevaren.

De kennis en het correct toepassen van voorrangsregels om veilig interacties met andere verkeersdeelnemers te navigeren.

Dit omvat de vaardigheden en besluitvorming nodig om veilig voorbij te gaan aan andere voertuigen, met inachtneming van snelheid, afstand en zichtbaarheid.

De procedures en technieken voor het veilig invoegen in het verkeer op wegen en snelwegen, evenals het correct en tijdig uitvoegen.

Het navigeren door kruispunten en rotondes met aandacht voor juiste plaatsing, snelheid en voorrang.

Dit zijn manoeuvres zoals parkeren, keren en achteruitrijden, essentieel voor de beheersing van het voertuig in complexe situaties.

Dit benadrukt het belang van empathie en voorzichtigheid in het verkeer, door de veiligheid en het welzijn van alle weggebruikers voorop te stellen.